Over ons

Trots op wie we zijn!

Gay op Flakkee is een stichting die in 2013 is opgericht door vijf mensen met een gezamenlijk streven naar gelijkheid en acceptatie van de seksuele diversiteit op Goeree-Overflakkee.

Homoseksueel zijn is namelijk geen keuze en al helemaal geen ziekte. Je bent zo omdat je zo bent geboren. Niemand dwingt je ertoe en niemand wordt gedwongen.

Over het algemeen wordt gezegd dat één op de tien mensen een andere geaardheid heeft en dat lijkt ook vaak wel te kloppen. Dat wil zeggen dat ook op Goeree-Overflakkee zo’n tien procent een andere geaardheid heeft. We zouden dan dus spreken over bijna 5000 mensen! Maar op het eiland leven de meeste LHBT+’ers het liefst in stilte. En dat mag! Maar alleen als het uit vrije wil is. Mensen, wie dan ook, moeten niet in stilte leven omdat een ander er misschien iets van zegt.

Om de acceptatie van de LHBT+ gemeenschap te stimuleren organiseert Gay op Flakkee grote en kleine evenementen, kunnen we langs komen bij scholen, verenigingen en bedrijven om informatie te geven over de LHBT+ gemeenschap en hijsen we elk jaar met Coming Out Day op verschillende locaties op Goeree-Overflakkee de regenboogvlag.
De evenementen die de stichting organiseert zijn bedoeld voor zowel hetero’s als  LHBT+’ers, al zit er af en toe een besloten evenement bij waar de LHBT+’ers voor de volle honderd procent zichzelf kunnen zijn.

Daarnaast hebben we sinds december 2018 ook elke eerste maandag van de maand het ontmoetingscafé. Deze is te bezoeken in het JAC aan de Molenweg in Middelharnis. De deuren zijn geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Hier kun je lekker jezelf zijn, er kunnen vragen gesteld worden en we staan altijd open voor een interessante en leuke thema-avond.

Gay op Flakkee is niet gebonden aan een religieuze of politieke richting. Ook commercieel heeft de stichting geen banden. Uiteraard zullen er wel eens samenwerkingen plaats vinden met overkoepelende organisaties, maar dat is zoveel mogelijk op projectbasis en met behoud van de normen en waarden zoals die op Goeree-Overflakkee gelden.

Voor meer informatie, vragen en advies kun je mailen met info@gayopflakkee.nl of vul (anoniem) het contactformulier in. Alles wat bij ons binnenkomt wordt zorgvuldig behandeld en zal nergens gepubliceerd worden, tenzij anders gewenst. Kijk ook op onze Facebookpagina, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van wat er allemaal gebeurt rondom de stichting.