Jeroen de Groot

Trots op wie we zijn!

Mijn naam is Jeroen de Groot. Samen met mijn man woon ik nu een paar jaar op het mooie Goeree Overflakkee. Heel normaal zou je denken, een mannenstel op het eiland, misschien wat uitzonderlijk, maar toch. In de tijd waarin ik zelf opgroeide was dat toch anders.

Toen had ik graag een homostel gekend bij ons in de buurt. Al is het alleen maar om het idee dat je ziet dat je niet de enige bent. Er is hier ‘net zo iemand’ als ik. Maar die zag je niet.
Daarom heb ik mij sinds kort aangesloten bij Gay op Flakkee omdat ik denk dat zichtbaarheid belangrijk is. Onbekend maakt onbemind. En dan is het soms nodig om (tot vervelends toe) de regenboogvlag uit te hangen. Niet voor mijzelf, maar voor diegene die worstelt met zijn eigen identiteit en op zoek is naar zijn plekje in de samenleving waar die zich veilig en gezien voelt. Ik hoop hier bij Gay op Flakkee een steentje te kunnen bijdragen aan die zichtbaarheid en hang daarom OOK de vlag uit, als steun (net zoals heel veel he, ho, bi, trans of wat dan ook dat voor personen doen), om te laten zien; hé, het is prima hoe je bent en je mag er zijn.