Coming Out Day – Anonieme Column

Trots op wie we zijn!

Coming Out Day – Anonieme Column

Donderdag is het internationale Coming Out Day. Niet dé dag waarop iedereen die nog in de kast zit massaal uit de kast komt, maar dé dag om te laten zien dat je hen die al uit de kast zijn, of nog niet, steunt. Dé dag om te laten zien dat deze mensen zichzelf kunnen zijn bij jou en dat het jou niet uitmaakt wie ze willen voorstellen aan hun ouders.

Want waarom zouden we er nog een probleem van maken? Het is bijna 2019, wordt volwassen. Het maakt mij niet uit wie je mee naar huis neemt na een avondje stappen, of met wie jij hand in hand over straat wilt lopen. Het gaat mij erom dat iedereen mag houden van wie die wilt en dat dat verder niemand aangaat.

Ik zeg wel eens dat mijn eiland super christelijk is en dat we echt heel ver achterlopen op de rest van Nederland. Totdat ik vorige week las dat de gemeente Schouwen-Duiveland geen regenboogvlag hijst. Ja, mijn gemeente Goeree-Overflakkee heeft ook wel eens gevraagd of het nu wel echt nodig was. “Dan kunnen we ook een vlag hijsen voor dierendag en om de vrijwilligers van het Rode Kruis in het zonnetje te zetten,” zeiden ze toen. Wij hebben hen toen uitgelegd dat Coming Out Day wordt getekend door het hijsen van de regenboogvlag. Dierendag daarentegen niet, of welke dag dan ook.
Wat is er mis mee om de rest van je buurtgenoten te laten zien dat je mensen accepteert om wie ze zijn en van wie ze houden? Wat is er mis mee om een regenboogvlag te hijsen en zo mensen te laten zien dat het oké is om hunzelf te zijn bij jou?

De gemeente Schouwen-Duivenland hijst geen vlag, maar een 17-jarige studente heeft het voor elkaar gekregen dat er op bepaalde plekken toch een regenboogvlag in top gaat. Als een 17-jarige snapt waarom het belangrijk is dat die regenboogvlag zichtbaar is voor één dag, waarom zijn er dan toch zoveel mensen die het niet snappen? Wordt volwassen.


Deze column is anoniem ingestuurd via onze contactpagina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *