Coming Out Day – Column Alexander

Trots op wie we zijn!

Coming Out Day – Column Alexander

Hoi! Ik ben Alexander, 24 jaar en ik ben student, ondernemer en partner van Rogier.

Sinds 2011 ben ik zogezegd ‘uit de kast’ en dat had nogal wat voeten in aarde. Ik ben opgegroeid op Goeree-Overflakkee, wat toch een beetje bekend staat als onderdeel van de ‘bible-belt’. Acceptatie van homo’s is niet standaard hier op het eiland. Zolang je maar niet prakkiserend bent is het goed, maar dat is helemaal niet zo. Dat is helemaal niet goed. Waarom moet ik wel toekijken als twee hetero’s hand-in-broek lopen, terwijl ik niet eens hand-in-hand mag lopen? Dat vind ik wél raar en vooral héél bijzonder!

Mijn coming-out was ook niet standaard. Niet een grote kring à la anonieme alcoholisten waarin je mocht je vertellen wat er was, en ook geen serieuze gesprekken met mijn ouders. Mijn collega’s bij de lokale supermarkt waren de mensen met wie ik het er wel eens over had, en natuurlijk mijn vaste vriendenclub.

Toen ik na een tijdje een jongen ontmoette en dit een serieuze relatie werd, had ik nog niks verteld thuis. Ik was van mening dat ik het niet aan de grootste klok hoefde te hangen. Op een dag kwamen mijn toenmalige vriend en ik bij mijn ouders en ik heb hem ook voorgesteld als mijn vriend en partner. Mijn oma heeft drie weken lang niet gepraat met mij. Na drie weken vroeg mijn oma hoe het met mijn vriend was. Ik moest haar helaas vertellen dat het net uit was gegaan. “Der benne meer mann’n dan kaereken in ’t land” (Er zijn meer mannen dan kerken in het land). Oftewel: Het komt wel goed!

En dat kwam het. Inmiddels heb ik vier jaar een relatie met Rogier, zijn we heel wat gewaagde projecten gaan doen samen en hopen we binnenkort de volgende stap in onze relatie te zetten. Wie weet nog een klein hummeltje ergens…

Mijn tip voor een ieder die dit leest: Geniet van de tijd waarin je jezelf écht leert kennen. Zoek een partner die bij je past en niet een partner waarvan anderen zeggen dat die bij je past. En wat maakt het uit als het iemand is van hetzelfde geslacht? Oke, het is voor mij makkelijk praten omdat ik niet zwaar uit de kast ben gekomen. Daarentegen, zou dat moeten dan? Laat je je geluk afhangen van wat iemand van je denkt? Welnee! Drink, lach, geniet en heb lief met de mensen die écht van je houden!

Liefs,
Alexander

Heb je vragen, opmerkingen of wil je contact met mij opnemen? Stuur dan een mailtje naar alexander@gayopflakkee.nl

 

2 reacties

  1. Peter schreef:

    Hoi Alexander ben net een paar maanden geleden verhuist naar Dirksland ,en een ieder in mijn omgeving zeiden durven jullie dat wel ,en het is er erg gelovig hoor !!! Ik en mijn echtgenoot inmiddels 32 jaar samen waarvan 16 getrouwd hebben samen 5 x huis gekocht en verkocht van Mijnsheerenland- Rotterdam -Capelle aan de IJssel -Breda en -Zevenbergen en hebben nog nooit een probleem gehad en nu ook niet in Dirksland ,mijn buren zijn zeer gelovig , maar ondanks onze verschillen gaan wij top met elkaar om, dan zuig ik de bladeren bij hun op en de andere keer woord mijn tuintje blader vrij gemaakt, gewoon elkander respect tonen dus niet de auto op zondag poetsen of de was ophangen op die dag ,natuurlijk zijn er van die ….. ertussen maar daar staan wij gesterkt door de jaren ver boven ,het is gelukkig een minderheid die zo reageert , de meeste buren ook nu noemen ons de jongens ha ha ha wij zijn 55 en 65 jaar oud ha ha ha en een goede raad aan jou en je partner koop een paar rollen behang wand die dagen komen er als je een relatie opbouw ,wij hebben hoge pieken en zeer diepe dalen gekend , het recept is kijk door alle misstanden heen en voel dan of er nog liefde is ,het is soms zwaar maar het vechten waard zie ons na 32 jaar het was echt geen rozengeur en manen schijn ,maar na al die jaren het vechten waard .

    Met vriendelijke groet Peter

  2. Peter schreef:

    Hoi Alexander ben net een paar maanden geleden verhuist naar Dirksland ,en een ieder in mijn omgeving zeiden durven jullie dat wel ,en het is er erg gelovig hoor !!! Ik en mijn echtgenoot inmiddels 32 jaar samen waarvan 16 getrouwd hebben samen 5 x huis gekocht en verkocht van Mijnsheerenland- Rotterdam -Capelle aan de IJssel -Breda en -Zevenbergen en hebben nog nooit een probleem gehad en nu ook niet in Dirksland ,mijn buren zijn zeer gelovig , maar ondanks onze verschillen gaan wij top met elkaar om, dan zuig ik de bladeren bij hun op en de andere keer woord mijn tuintje blader vrij gemaakt, gewoon elkander respect tonen dus niet de auto op zondag poetsen of de was ophangen op die dag ,natuurlijk zijn er van die ….. ertussen maar daar staan wij gesterkt door de jaren ver boven ,het is gelukkig een minderheid die zo reageert , de meeste buren ook nu noemen ons de jongens ha ha ha wij zijn 55 en 65 jaar oud ha ha ha en een goede raad aan jou en je partner koop een paar rollen behang wand die dagen komen er als je een relatie opbouw ,wij hebben hoge pieken en zeer diepe dalen gekend , het recept is kijk door alle misstanden heen en voel dan of er nog liefde is ,het is soms zwaar maar het vechten waard zie ons na 32 jaar het was echt geen rozengeur en manen schijn ,maar na al die jaren het vechten waard .

    Met vriendelijke groet Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *