Column Nashville Verklaring

Trots op wie we zijn!

Column Nashville Verklaring

Onderstaande column is anoniem ingezonden naar aanleiding van de Nashville verklaring en de raadsvergadering van donderdag 17 januari.
Wil je zelf ook iets insturen? Dat kan via onze (anonieme) contactpagina.

Lieve Ada, beste burgemeester.

Er moet me iets van het hart. Wellicht heb je er iets van meegekregen. De omstreden “Nashville” verklaring. Of zullen we het beestje maar gelijk bij de naam noemen: “anti-homo pamflet”.

Mocht je het nog niet hebben gelezen, of het expliciet hebben ontweken dan verwijs ik je graag naar een zoekmachine.

Jaren lang heb ik op Goeree-Overflakkee gewoond. Met plezier. Opgegroeid in een klein dorpje wat een behoorlijk christelijke grondslag heeft. Het was niet alleen voor mij een schok dat ik op iemand van hetzelfde geslacht viel, maar ook voor het dorp. Zij waren er meer van geschokt dan dat ik de kans er voor had.

Naar mate de tijd vorderde, werd ik door een klein gedeelte van de bevolking geaccepteerd. Hand in hand lopen is overigens nog steeds niet mogelijk in het dorp zonder dat mensen je afkeurend aankijken of rare opmerkingen maken.

Lieve Ada. Ik heb je aantal keer in persoon meegemaakt. En wat was dat leuk. We konden het prima met elkaar vinden. Daarom had ik ook een stille hoop dat juist jij je zou uitspreken over het anti-homo pamflet. Op welke manier je dat zou doen is jouw keus, maar ik had enige vorm van reactie verwacht. Dat mocht niet zo zijn. Het bleef stil. Zelfs tijdens de nieuwjaarsreceptie j.l. kwam er geen commentaar over naar boven. Terwijl juist de landelijke fractie van het CDA zich er duidelijk over uitsprak. “Waar god is, is liefde” prijkt op het Twitter kanaal. Maar wellicht heb je die memo een beetje gemist.

Ik had gehoopt op een reactie, maar wellicht heb je die achter de schermen wél gegeven. Niet aan de media, niet aan het publiek. Alleen aan insiders. Jammer.

Goeree-Overflakkee geen regenboog gemeente, geen reactie van de burgemeester over de Nashville verklaring, en ook was je niet aanwezig bij het hijsen van de regenboogvlag op de landelijke Coming Out Day. Het signaal dat je zou afgeven als je er wél had gestaan had groots geweest. Inwoners die met deze gevoelens worstelen die hadden dan immers geweten dat de burgemeester én wethouders achter hen stonden en dat ze nergens bang voor hoeven te zijn.

Allemaal niet gebeurd.

Lieve Ada. Tot slot. Vooruitkijkend op dit jaar hoop ik je te zien bij de landelijke Coming out day. Ik hoop een reactie te krijgen op deze, toch wel noodkreet. Neem een standpunt in. Wees er voor alle inwoners. Maak van Goeree-Overflakkee weer Ons Eiland.

Hartelijke groet,

A.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *