Gay op Flakkee opent ontmoetingscafé

Trots op wie we zijn!

Gay op Flakkee opent ontmoetingscafé

LHBT-belangenorganisatie stichting Gay op Flakkee bestaat dit jaar alweer vijf jaar en viert dat met een grote toevoeging aan de stichting. Er wordt een ontmoetingscafé geopend.

Door Sam Fish

“We hebben de afgelopen vijf jaar vaak vragen gehad over een mogelijke ontmoetingsplek voor LHBT’ers,” vertelt Hetty Ouwerkerk, voorzitter van stichting Gay op Flakkee. “We zijn blij dat het eindelijk zo ver is.”

Sinds het begin van dit jaar is het bestuur hard bezig geweest met het opstellen van een goed plan. “Dat hebben we voorgelegd aan de gemeente en met hun hulp hebben we nu ook echt iets waar kunnen maken,” zegt Hetty. “We hebben een locatie gevonden in het Jongeren Activiteiten Centrum in Middelharnis. We zitten daar elke eerste maandag van de maand. We kunnen een film aanzetten en themabijeenkomsten organiseren, maar het ontmoeten staat centraal. Het ontmoetingscafé is juist opgestart om mensen bij elkaar te brengen en van daaruit gaan we kijken waar precies behoefte aan is.”

“Laten we voorop stellen dat het ontmoetingscafé een plek is waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en even zichzelf kunnen zijn als dat thuis niet zo makkelijk is,” zegt bestuurslid Lennart van Dam. “En daarnaast zijn we er natuurlijk ook voor vrienden, familie en anderen die mogelijk met vragen zitten.”

Het ontmoetingscafé is dus hartstikke belangrijk als het om de acceptatie van het LHBT-gemeenschap gaat. “Het is inderdaad geen plek om te gaan speeddaten, we maken ook geen datingsite aan, daarvoor zal je echt ergens anders naartoe moeten,” maakt Hetty duidelijk.

Gay op Flakkee
Gay op Flakkee zet zich al vijf jaar in voor de LHBT-gemeenschap op het eiland. “Dat hebben we op verschillende manieren gedaan. We hebben feestjes gegeven, lezingen, we hijsen elk jaar de regenboogvlag tijdens de internationale Coming Out Day en hebben een panel gehouden in de aula van de RGO,” vertelt Lennart. “We gaan daar de komende jaren ook gewoon mee door, want ook dat soort dingen zijn belangrijk.”

De stichting bestaat nu uit drie bestuursleden en drie vrijwilligers. “Er zijn altijd extra mensen welkom. Hoe meer mensen zich inzetten, hoe meer we kunnen doen voor de gemeenschap op het eiland,” aldus Hetty. “Neem gerust contact met ons op als je ook een steentje wilt bijdragen.”

Ontmoetingscafé
Het ontmoetingscafé is elke eerste maandag van de maand geopend in het JAC aan de Molenweg 28 in Middelharnis. Gay op Flakkee is daar te vinden van 19.30 tot 21.30 uur. Bestuursleden en vrijwilligers staan daar klaar met koffie, thee en wat lekkers.

Op 3 december opent het ontmoetingscafé voor het eerst haar deuren, maar echt proosten gebeurt op maandag 7 januari tijdens de nieuwjaarsborrel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *