Een bijzondere dodenherdenking

Trots op wie we zijn!

Een bijzondere dodenherdenking

Dodenherdenking 2023 Ooltgensplaat

Dodenherdenking is altijd een speciaal moment. Het is een beladen moment voor heel Nederland. We staan immers stil bij iedereen die zijn leven is verloren of zijn leven heeft gegeven voor ons. Al negen jaar leggen wij tijdens Dodenherdenking bloemen in Middelharnis. We hebben eerder al aangegeven dat we daar elk jaar enorm warm worden ontvangen en dat we jaar na jaar een uitnodiging krijgen om terug te komen.

Maar ons eiland is groter dan Middelharnis en dus wilden we uitbreiden. Na ophef over één locatie, hebben we gisteravond bloemen gelegd op zelfs twee nieuwe locaties. Een bloemstuk in Nieuwe-Tonge en een in Ooltgensplaat. In Nieuwe-Tonge werden we na afloop door meerdere aanwezigen bedankt voor ons boeket en onze aanwezigheid. We werden zelfs geknuffeld! Dat doet ons enorm goed.

Wat ons ook heel goed heeft gedaan was het warme ontvangst in Ooltgensplaat. Een expliciet welkom voor onze aanwezigheid en een hele warme en gemoedelijke sfeer. Zeker voor herhaling vatbaar!

We zijn enorm dankbaar voor alle lieve berichten en reacties die we de afgelopen weken hebben ontvangen. Zowel van mensen op Goeree-Overflakkee als van de overkant. Het is nog geen tijd om na te denken over Dodenherdenking van volgend jaar. We gaan ons eerst storten op de tiende editie van Coming Out Day op Goeree-Overflakkee. Maar volgend jaar gaan we zeker weer op diverse plekken een mooi bloemstuk leggen.

We zijn alle verzetshelden enorm dankbaar voor wat ze voor iedereen in Nederland hebben gedaan. Maar weet dat er ook homoseksuele verzetsstrijders waren. En dat er homo’s zijn vermoord in vernietigingskampen. Laat de minderheden van de Tweede Wereldoorlog niet vergeten worden.

Wil jij ons helpen om de acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap op het eiland te bevorderen en de kennis over onze gemeenschap op het eiland te vergroten? Meld je dan aan als vrijwilliger.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *