Eerste Homofeest op Flakkee is een feit

Trots op wie we zijn!

Eerste Homofeest op Flakkee is een feit

Zaterdagavond 10 september was een spannende avond voor LHBT-belangenorganisatie stichting Gay op Flakkee. Die avond was namelijk het allereerste homofeest op Goeree-Overflakkee, en dat is nogal een dingetje.

Een jaar geleden brak de hel los toen de Nederlandse media struikelde over het excuus dat het Eilanden-Nieuws had geplaatst naar aanleiding van een interview met een homostel. Nu een jaar later is het tijd voor feest om te laten zien dat iedereen geliefd is en dat iedereen welkom is.

Om meer aandacht te creëren voor het feest werd er ’s middags geflyerd op D’n Diek door vijf dragqueens. Zij deden een rondje, wensten iemand al zingend een fijne verjaardag, deelden flyers uit, gingen met mensen op de foto en dronken een drankje op de terrasjes in het dorp. “De reacties op de queens waren over het algemeen positief. Natuurlijk heb je er altijd mensen tussen zitten die het niks vinden, maar er waren meer positieve reacties dan negatieve”, vertelt Lennart van Dam, penningmeester van Gay op Flakkee.

“Ik was in het begin best bang dat er niemand zou komen opdagen, dat mensen zouden zeggen ‘Zie je wel, die onzin is hier helemaal niet nodig’, maar gelukkig is het tegendeel bewezen”, zegt Lennart. Ruim honderd bezoekers kwamen op het feest af, en lang niet allemaal LHBT’ers (lesbo’s, homo’s, biseksuelen en transgenders). Veel hetero’s kwamen op het feest af voor een gezellige avond en om te laten zien dat iedereen inderdaad welkom is en dat niemand buiten gesloten hoeft te worden omdat hij of zij verliefd wordt op hetzelfde geslacht of zich niet goed voelt in zijn of haar eigen lichaam.

Samen met de organisatie en House of Heels zorgden de bezoekers voor een gezellige avond. Er werd geopend met een bingo, een traditie bij LHBT-feestjes. In de tijd dat deze feesten nog ‘ondergronds’ moesten werd op die manier geld bij elkaar gesprokkeld om het volgende feest te financieren. Daarna ging de muziek aan en kon het feest echt los.

“We willen dit zeker weten vaker gaan doen”, aldus de organisatie. Alle foto’s van het feest zijn te vinden op de Facebookpagina van Gay op Flakkee.

 

Één reactie

  1. […] september was het eerste LHBT-feest op Goeree-Overflakkee. Daarover had je alles al kunnen lezen in een vorig bericht. <- […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *