GO Pink Movie Night & Borrel

Trots op wie we zijn!

GO Pink Movie Night & Borrel

Op zaterdagavond 10 december draait in samenwerking met Stichting Gay op Flakkee in de Rabobankzaal van het Diekhuus in Middelharnis de film Breakfast with Scot. De film start om 20.00 uur, de deuren gaan een half uur eerder al open. De kaartjes kosten zowel aan de deur als in de online-verkoop € 5,50 per stuk Na de film is er nog de mogelijkheid om na te kletsen en te borrelen in de Foyer.

We hebben voor dit evenement een Facebook-event aangemaakt. Nodig hier je vrienden uit, blijf op de hoogte van mogelijke veranderingen (gaan we niet vanuit) en laat zien dat je naar onze filmavond komt!

Breakfast with Scot
Breakfast with Scot van regisseur Laurie Lynd is gebaseerd op de roman van Michael Downing. Sportverslaggever en ex-ijshockeyer Eric McNally (Tom Cavanagh) en partner advocaat Sam (Ben Shenkman, die sommigen misschien kennen van zijn rol in “Angels in America”) doen hun best een zo a-homoseksueel mogelijk leven te leiden. Beiden zitten in de sportwereld, waar homoseksualiteit nog steeds een taboe is, bovendien is Eric een publiek figuur die bloot staat aan de grillen van de roddelpers.

De twee hebben nooit aan kinderen willen beginnen maar krijgen er plotseling een in de schoot geworpen. Sams losbandige broer Billy is met de noorderzon naar Brazilië vertrokken na de dood van zijn aan drugs verslaafde vriendin Julie. Zij had een zoon, Scot, die bij zijn oom en diens vriend gedumpt wordt. Het jongetje is flamboyant, zijn favoriete kleur is roze en hij zingt graag kerstliedjes, ook al is het nog maar oktober.

De twee mannen worden geconfronteerd met alles wat ze zelf niet willen zijn en krijgen van het twaalfjarige jongetje een flinke spiegel voorgehouden.

Paarse Vrijdag
De film- en borrelavond is een aansluiting op de internationale Paarse Vrijdag die een dag eerder wordt gevierd. Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. In Nederland wordt de dag sinds 2010 ieder jaar op de tweede vrijdag van december gehouden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *