Vierde Coming Out Day op GO

Trots op wie we zijn!

Vierde Coming Out Day op GO

Voor de vierde keer werd op Goeree-Overflakkee de regenboogvlag gehesen tijdens de internationale Coming Out Day.

Bij het Edudelta Groen, de RGO, het gemeentehuis, het Edudelta Techniek en het Diekhuus wapperde op dinsdag 11 oktober de zeskleurige vlag. Maar niet alleen bij scholen en de gemeente wordt de vlag gehesen, ook bij mensen thuis wordt hij uitgehangen. Deze vlag is sinds de jaren zeventig het symbool voor de wereldwijde LHBT-gemeenschap (LHBT= Lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender). De vlag is een teken van trots en voor de diversiteit.

Roze in Blauw
Bij het hijsen van de regenboogvlag was ook wijkagent Bert Hulzenbosch aanwezig. Hulzenbosch is op Goeree-Overflakkee hét aanspreekpunt van Roze in Blauw, een agentenvereniging die zich inzet tegen de discriminatie en mishandeling van de LHBT-gemeenschap in Nederland.

Coming Out Day
Elk jaar is het op 11 oktober Coming Out Day. Over de hele wereld wordt op die dag de regenboogvlag gehesen als teken van acceptatie. De dag werd in 1988 in Amerika in het leven geroepen, in 2009 werd het in Nederland erkent en sinds 2013 wordt ook op Goeree-Overflakkee de regenboogvlag gehesen. op Goeree-Overflakkee wordt deze dag georganiseerd door de LHBT-belangenorganisatie Stichting Gay op Flakkee.

coming-out-day-2016-1 coming-out-day-2016-2 coming-out-day-2016-3 coming-out-day-2016-4 coming-out-day-2016-5 coming-out-day-2016-6 jacq sam siemke-de-friesch

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *