Gay op Flakkee stopt met ontmoetingscafé

Trots op wie we zijn!

Gay op Flakkee stopt met ontmoetingscafé

Een jaar lang opende de stichting Gay op Flakkee elke eerste maandag van de maand een ontmoetingscafé. Een plek waar iedereen even zichzelf kon zijn als dat thuis niet zo makkelijk is. En een plek waar mensen terecht kunnen voor informatie en vragen.

Door Sam Fish

“We hebben een jaar de tijd genomen om te kijken hoe het zou lopen,” zegt voorzitter Hetty Ouwerkerk. “We hebben mensen kunnen helpen en we hebben elke week vaste gasten die gezellig langskomen. Maar we hebben helaas niet bereikt wat we wilden bereiken.”

Het was er volgens de stichting altijd erg gezellig met hetzelfde clubje mensen. “Een paar mensen hebben er echt iets aan gehad. Het is dan ook een hele moeilijke beslissing geweest,” legt Hetty uit. “Maar het is helaas niet haalbaar om het ontmoetingscafé open te houden. Het was misschien te vroeg voor Flakkee.”

Stichting gaat door

Natuurlijk gaat de stichting wel gewoon door. “We hebben nog een hoop terrein te winnen op het eiland,” zegt penningmeester Lennart van Dam. “Er zijn nog genoeg mensen die moeite hebben met hun geaardheid of die van een ander. En er zijn nog heel veel mensen die vragen hebben over dit soort dingen. Voor hen blijven we ook gewoon.”

Zo gaat de stichting door met het geven van voorlichting op scholen. En ook blijft het hijsen van de regenboogvlag een vast agendapunt op 11 oktober. “We denken dat we meer mensen bereiken als we online actiever zijn,” zegt Hetty. “Misschien was de drempel voor een fysiek café nog te hoog. Wie weet wat er over 10 jaar allemaal mogelijk is op Goeree-Overflakkee.”

Gay op Flakkee

LHBT-belangenorganisatie Stichting Gay op Flakkee probeert de acceptatie van de homoseksuelen, lesbiennes, transgenders, biseksuelen en iedereen die erbij hoort te vergroten. Dit doen zijn in samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee. “We hebben in goed overleg met de gemeente ook besloten om voorlopig geen ontmoetingscafé meer te houden,” geeft voorzitter Hetty aan. “Het is geen makkelijk besluit geweest, maar soms moeten dit soort knopen doorgehakt worden. Gelukkig staan we er op die momenten niet alleen voor.”

Daarnaast willen ze er zijn voor iedereen die vragen heeft of zelf problemen ondervindt op dit gebied. “Onze deur blijft altijd open staan. We zijn altijd in voor een gesprek met wie dan ook,” aldus de stichting. “We zijn altijd bereikbaar via onze Facebookpagina, maar ook op Instagram en Twitter. Daarnaast hebben we onlangs een nieuwe website gelanceerd én zijn we altijd bereikbaar via de e-mail. Dus schroom niet, we zijn er voor iedereen. En als wij niet kunnen helpen dan kunnen we iemand altijd in contact brengen met iemand die dat wel kan.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *